Szia, kedves ide látogató! Te most egy rajongói oldalra tévedtél, melynek a témája nem más, mint a nagysikerű Beavatott-sorozat, azon belül is főleg Négyes karaktere, illetve az őt alakító színész, Theo James. A honlapon hírek, képek, érdekességek, információk, ajánlók és fanfictionok egyaránt megtalálhatók. Jó böngészést kívánok! :)

AZ OLDAL FOLYAMATOS FEJLESZTÉS ALATT ÁLL, KÖSZÖNÖM A TÜRELMET! :)

* * *

| KÖNYV | FILM | TOBIAS EATON | THEO JAMES | AZ ÍRÓNŐ |
| FANFICTIONS | KREATÍV |

 

IDÉZET

"-Szívem szerint a Bátrakat választottam volna - mondja Nita. -De azt hiszem, nem lett volna elég erős hozzá a gyomrom.
- Meglepődnél, ha tudnád,  mi mindent kibír a gyomrod, ha egyszer muszáj - szólal meg Tris.
Nyilalló fájdalmat érzek a mellkasom közepén. Igazat adok neki. A kétségbeesés meglepő tejesítméyre teszi képessé az embert. Mindketten tudjuk, hogy így van."

(A Hűséges, 156.o.)

 

Veronica Roth
A nagysikerű Beavatott-sorozat írónője, aki csupán 23 éves volt, amikor bestseller szerző lett!

 

 
Frissek
Friss bejegyzések
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
 

TUDTAD?
Theo James
volt az egyetlen, aki a forgatás alatt egyszer sem használt dublőrt a harci jeleneteknél!

 

Theo James
"Read more. Read every time you go to bed; read in the day - because at least, reading a book, you can't be distracted by anything else."

 

 
Chat
 

A HÉT KÉPE

 
A Beavatott

Szerző: Veronica Roth
Eredeti cím: Divergent
Kötet: 1.
Oldalszám: 430
Megjelenés: 2011.

EGYETLEN DÖNTÉS alapján megtudhatod, kik az igazi barátaid. EGYETLEN DÖNTÉS meghatározhatja az értékrendedet. EGYETLEN DÖNTÉS örökre megmutathatja, kihez és mihez vagy hűséges. EGYETLEN DÖNTÉS, AMELYTŐL MEGVÁLTOZOL. Beatrice Prior az antiutópisztikus Chicagóban él: az itteni társadalom öt csoportra tagolódik, melyek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Ők az Őszinték, az Önfeláldozók, a Bátrak, a Barátságosak és a Műveltek. Az év egy bizonyos napján a mindenkori tizenhat éveseknek el kell dönteniük, melyik csoporthoz kívánnak tartozni. Ennek kell szentelniük életük hátralevő részét. Beatrice ingadozik aközött, hogy a családjával maradjon-e, vagy végre önmagává váljon. Ez a két lehetőség kizárja egymást. Végül olyan döntést hoz, amely mindenki számára meglepetést jelent – még önmagának is.

BORÍTÓK | SAJÁT VÉLEMÉNY | KÖNYV VS. FILM

Értékelés: 5/5

 
A Lázadó

Szerző: Veronica Roth
Eredeti cím: Insurgent
Kötet: 2.
Oldalszám: 435
Megjelenés: 2012.

Egyetlen döntésed hatására megváltozhatsz - vagy akár meg is semmisülhetsz.
Minden egyes választásunknak megvannak a maga következményei - Tris Prior is megtapasztalja ezt, amikor nyugtalanság s zavar támad körülötte a társadalom valamennyi csoportjában. Meg kell próbálnia megmenteni a szeretteit - és önmagát -, miközben újra meg újra szembesül a fájdalom, a megbocsátás, az azonosulás, a hűség, a politika, a szerelem és a szeretet kérdéseivel.

BORÍTÓK | SAJÁT VÉLEMÉNY |KÖNYV VS. FILM

Értékelés: 5/3

 
A Hűséges

Szerző: Veronica Roth
Eredeti cím: Allegiant
Kötet: 3.
Oldalszám: 451.
Kiadás: 2013.

Darabjaira hullott a csoportokra épülő társadalom, amelyben Tris Prior hitt korábban: erőszakos cselekmények és hatalmi harcok vezettek a széteséséhez, a túlélők veszteségek és árulások sebeit hordozzák. Tris ezért aztán él a felkínált lehetőséggel, hogy feltérképezze a város általa ismert határain túli világot. Hátha ott, a kerítésen túl megadatik neki és Tobiasnak, hogy elkezdjék egyszerű, közös életüket, amelyet nem terhelnek szövevényes hazugságok, érdek-összefonódások és fájdalmas emlékek. Az új világ azonban félelmetesebbnek bizonyul, mint amelyet Tris maga mögött hagyott. A korábbi felismerések értelmüket veszítik, veszélyes új igazságok formálják át az embereket, akiket szeretett. Trisnek ismét meg kell vívnia a maga csatáját, hogy megérthesse a bonyolult emberi természetet és önmagát: képtelennél képtelenebb döntéseket kell hoznia a bátorság, a hűség, az áldozatkészség és a szeretet próbatételei során.

BORÍTÓK | SAJÁT VÉLEMÉNY | KÖNYV VS. FILM

 
Négyes

Szerző: Veronica Roth
Eredeti cím: Four - A Divergent Collection
Kötet: kiegészítő (amúgy 1.)
Oldalszám: 259
Megjelenés: 2014

Egyetlen döntés, amely megszabadít a múltadtól. Egyetlen döntés, amely meghatározza a jövődet. Egyetlen dönts, amely végérvényesen megváltoztat. Egyetlen döntés, és szabad lehetsz. A New York Times sikerszerzője, Veronica Roth könyve kiegészíti a világszerte kedvelt Beavatott-trilógia történeteit, és nem csak azért, mert a sokak által megkedvelt Tobias szemszögéből meséli el a már ismert eseményeket. A ngy novellából és három rövidebb jelenetből álló kötet bepillantást nyújt Tobias múltjába és lelkivilágába, így szerves részét képezi a trilógiának.

KULISSZATITKOK | SAJÁT VÉLEMÉNY |

Értékelés: 5/5*

 
Site
2017.04.14. Nyitás
Gréti Szerkesztő
Divergent - Four Téma
G-Portál Tárhely
Linda Design
Gergő Köszönet
GretaChevelle Testvéroldal


FIGYELEM! Az oldal nem áll kapcsolatban sem az írónővel, sem a színészekkel, sem a menedzserekkel! Ez csak és kizárólag egy rajongói oldal, amely a szórakoztatás és az informálódás céljából jött lére! 

 

 
In/Out
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Négyes - A Beavatott trilógia kiegészítő kötete

 Még 2016 júniusban, az utolsó vizsgám végeztével bementem a könyvesboltba, és elkezdtem böngészni a kínálatot. Először a kezembe akadt George R. R. Martin: A jégsárkány c. könyve. Sokáig forgattam, lapozgattam, nézegettem, és bár felkeltette az érdeklődésem, mégis visszatettem, mert eszembe jutott egy másik regény, amire hetekkel azelőtt találtam rá az interneten, és egyből megragadta a figyelmemet. Elindultam hát megkeresni, és pár perc múlva, a könyvesbolt emeleti részlegén meg is találtam Tobias, vagyis Négyes történetét, amely Veronica Roth nagysikerű „A beavatott” trilógiájához írott kiegészítő kötet. 

Alapjában véve nem túl hosszú, csupán 259 oldal, így én magam is hamar a végére értem (bár az én esetemben ez nem mérvadó, hiszen villámolvasó vagyok). Könnyen olvasható, főleg, ha valaki ismeri a trilógia cselekményét.

De ki gondolná, hogy a nagysikerű írónő eredetileg Négyest szánta főszereplőnek Tris helyett? Mint írja az előszóban, úgy harminc oldal elteltével megrekedt a sztori, mert Tobias karaktere nem volt megfelelő ahhoz, hogy kifejtse, amit akar. Ezt olvasva kicsit megnyugodtam, mert én is jártam már úgy (például az Állandó változás esetében), hogy rossz szemszögből közelítettem meg a történetet, ezért hát egy idő után azt vettem észre, hogy nem tudom olyan irányba kifuttatni a cselekményeket, ahová eredetileg terveztem. De ha már Veronica Roth is így járt, akkor ilyen esetben még nincs minden veszve. Sőt, ő még erényt is kovácsolt ebből, mert megírta Tris szemszögéből a történetet – ami mindenképpen jobb választásnak bizonyult, tekintve, hogy Tris az egyetlen, aki nem elfajzott – ugyanakkor Tobias karakterén végig érződik, hogy olyannyira kidolgozott, önálló egyéniség, hogy mindenképpen önálló kisregény után kiált. Bár a Négyes c. regény elején, Tobias választása illetve beavatása kísértetiesen emlékeztet Tris kezdeti életútjára a bátraknál, mégsem volt az az érzésem, hogy ugyanazt olvasom, csak egy fiú szemszögéből. Sőt. Így még inkább átéreztem a Tobias és Tris közötti mély köteléket, ami azonban teljesen más, mint a többi megszokott, regény-szerelmespár esetében. Ez valami egészen egyedi.
Miért jó ez a kiegészítő kötet? Mert nagyon sok mindent megtudhatunk Négyes karakteréről. Legelőször is, hogy miért Négyes lett a neve. Én magam mindenre gondoltam, és kicsit el is nevettem magam, mikor a filmben Christina megkérdezi tőle, hogy „az 1, 2, 3 foglalt volt”? Az azonban eszemben sem jutott volna, hogy azért kapta ezt a nevet, mert csupán négy dologtól fél: magasság, bezártság, erőszak és az apja, Marcus. Ha jobban belegondolunk, ez igazán egyedülálló teljesítmény, hiszen hányan vagyunk még, akik csak négy dologtól félünk? Szerintem nem sokan. Tobias azonban mégsem mondható vakmerőnek és meggondolatlannak Nem is azért megy a Bátrakhoz, hanem azért, hogy megszabaduljon az apjától, aki folyamatosan veri őt. Megrázó volt számomra olvasni, hogyan bánt Marcus egyetlen fiával, ráadásul mindezt az Önfeláldozók köntösébe bújtatva, sőt, úgy beállítva, hogy csak Tobias javát szolgálja. Tobias azonban nem akar ilyen képmutatásban, de mindenekelőtt rettegésben élni, emiatt pedig csoportváltó lesz (éppen úgy, mint majd később Tris).
Érdekes és elgondolkodtató, hogy ebben a könyvben mely csoportok jelennek meg: önfeláldozók, bátrak, műveltek, őszinték, barátságosak, illetve a csoporton kívüliek. De tényleg csak ennyi lenne a választék? Ezek lennének az emberek kategóriái? Nem hinném, és a könyv is pontosan ezt támasztja alá. Hiszen Tobias, bár átmegy a bátrakhoz, és hiszem, hogy tényleg bátor – mert aki ilyen döntésre szánja el magát, és aki így meg tud maradni egy olyan csoportban, az tényleg bátor. Ugyanakkor nem felelőtlenül bátor. Vakmerőség és bátorság között ugyanis nagy különbség van, Tobias pedig nem vakmerő. Kicsit olyan érzésem volt az olvasás közben, mintha először csak a lázadás vezérelte volna, de aztán, amikor lehiggad, kezdi tisztán látni a dolgokat. Azt hiszem, sokszor mi is így vagyunk: belevetjük magunkat olyasmibe, ami más, mint az eddigi megszokott, már csak azért is, hogy megmutassuk, mi aztán önállóak, függetlenek vagyunk. De a megoldás nem a lázadás, hanem az, hogy megtaláljuk, mi ellen lázadunk pontosan.
Teljes mértékben tudtam azonosulni Tobias karakterével, mert én magam is nehezen találom a helyemet a világban. Elég összetett személyiségnek gondolom magam, és talán ennek is köszönhető, hogy nem nagyon illek be sehova. A lányokkal például nem tudok beszélgetni, mert nem szeretek pletykálni, a csajos témák pedig (frizura, smink, ruhák) nem kötnek le. A fiúkkal jobban kijöttem mindig is, de hát a tipikus fiús témákhoz pedig szintén nem tudok hozzászólni. Csendes vagyok, és szorgalmas, mégsem értem meg magam a „stréberekkel”. Szeretem a zenét és a pörgést, de el sem tudom képzelni, hogy egy nagy tömegben bulizzak, mert nem érezném jól magam. Tobias hasonlóképpen volt az önfeláldozók, illetve a bátrak csapatában, ez pedig már a szimulációk során is jelentkezett. Tobias nem tartozik egyik csapatba sem, egyszerűen azért, mert összetett személyiség – amilyenek egyébként mindannyian vagyunk. Sokszor beskatulyázzuk egymást, pedig nem lenne szabad. Hiszen „A beavatott” távoli (vagy inkább közeli?) jövőjében is megpróbálták csoportokra osztani az embereket, és lám, nem sikerült. Nagyon kevesen érezték jól magukat a csoportjukban, akkor is, ha önként választották. Csoportváltónak lenni pedig egyáltalán nem volt dicsőség, de hát ez ma is így van: ha valaki beleszületik valamibe, akkor a környezete nehezen viseli, ha már útra lép.
Kiknek ajánlom ezt a könyvet? Azoknak, akik döntés előtt állnak, akik úgy érzik, egy helyben toporognak, akik már érzik a változás szelét, de félnek. Ez a könyv erőt ad, előre lendít, ugyanakkor kicsit visszaránt, józanná tesz, megfontolttá, bölccsé. Hiszen Veronica Roth ajánlása is a következő: Olvasóimnak, akik bölcsek és bátrak.

Utólag visszatekintve egyáltalán nem bánom, hogy ezt a kötetet olvastam el először. Sőt, ha tehetném, mindenkinek ajánlanám, hogy ezt a sorrendet kövesse: Négyes -> Beavatott -> Lázadó -> Hűséges. Azért, mert ha ezt elolvassuk, akkor már képben leszünk Tobias-szal kapcsolatban, és teljesen máshogy fogjuk őt látni, főleg a filmekben. Ez a helyes-látás pedig elengedhetetlen Négyes karaktere esetében.

A négy kötet közül nekem ez a kedvencem, így 5/5* értékelést kap tőlem! :)

 

Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND